Ние сме до теб – обучение на здравни медиатори за справяне и превенция с домашното насилие сред ромската общност

by Centre Nadja

13278136_772720309530411_2077622582_n
„Ние сме до теб – обучение на здравни медиатори за справяне и превенция с домашното насилие сред ромската общност“ – обучение на обучители. 

Обучението се проведе в София с 16 здравни медиатори от цялата страна. Здравните медиатори, бъдещи обучители, бяха запознати с актуални проблеми и последиците от домашно насилие. Фокусът на обучението беше поставен върху особености на провеждане на информационни кампании в ромските общности и планиране на семинарите за здравни медиатори от мрежата на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“.
 
Организиране и провеждане на осем обучителни семинара за здравни медиатори по области, планирани бяха четири семинара в северна България и четири семинара в южна България. Бяха проведени следните семинари и в следната последователност – в Благоевград, Враца, Варна, Добрич, Сливен, Ямбол, Велинград и Бургас с продължителност по два дни. Във всеки семинар се включиха средно между 14 и 15 участника, здравни медиатори, така както беше предвидено, тези участници впоследствие ще проведат информационни кампании и събития в ромската общност в областите на страната, където работят.

 


About the Author


Centre Nadja