Заключителна пресконференция на 30.08.2016 г.

by Centre Nadja

img_3112-2

На 30 август от 11.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция се проведе заключителната пресконференция на Фондация Център Надя.

Пресконференцията финализира информационните събития и представи дейностите по проекта „Никой не е защитен от домашното насилие – информационна кампания“. Този проект се изпълняваше в течение на една година от Фондация „Център Надя“ в партньорство с Националната мрежа на здравните медиатори в България.

За успешното приключване на проекта и резултатите от него разказаха д-р Росанка Венелинова, изпълнителен директор на Фондация „Център Надя“, Десислава Илиева, психолог и участник в проекта и Огнян Каменов, представител на Националната мрежа на здравните медиатори, участник в проекта.

Освен журналисти от различни медии, специален гост на пресконференцията беше певицата Диана Дафова, оторизиран представител на Юнеско.

Голям интерес предизвика провеждането на повече от 260 информационни събития, посветени на темите за домашното насилие.

Беше акцентирано на факта, че тези теми са табу и по тях тепърва предстои да се работи. Особено внимание беше отделено на децата и необходимостта за специални занимания и дейности с тях.


About the Author


Centre Nadja